לחם משנה חיים
מתכון נהדר של שרון אייזן, שנחשפתי אליו בסדנת ניקוי הרעלים "נקי מבפנים" של ג'וואני ואסף.
מצרכים
יבשים
-
1 כוס גרעיני חמניה
-
חצי כוס זרעי פשתן
-
חצי כוס אגוזי לוז או שקדים
-
1.5 כוסות שיבולת שועל (גרגרים גדולים, לא אלו בהכנה מהירה)
-
2 כפות זרעי צ'יה
-
4 כפות פסיליום (הכרחי – ניתן להשיג בחנויות טבע)
-
1.5. כפיות מלח
רטובים
-
1 כף סירופ מייפל
-
3 כפות שמן רגיל (או שמן קוקוס אם יש לכם)
-
2 כוסות מים
אופן ההכנה
-
מערבבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערה גדולה
-
שמים 3 כפות שמן קוקוס בכוס מים פושרים-חמים (כדי שהשמן יימס ויתערבב) ושופכים לתערובת
-
אותו הדבר עם כף המייפל – שמים בכוס מים פושרים, מערבבים ושופכים לתערובת.
-
לשים/מערבבים את הכל טוב טוב.
-
מעבירים את התערובת לתבנית מסיליקון (אינגליש קייק)
-
מיישרים אתה המפלס העליון עם הידיים – רצוי רטובות.
-
שמים את התבנית 12 שעות – לילה שלם במקרר.
-
מחממים תנור ל-190 מעלות (מצב טורבו) ואופים כ-30 דקות בתוך התבנית על רשת במרכז התנור.
-
מוציאים מהתנור ומשחררים בזהירות מהתבנית – . אופים על רשת התנור עוד כשעה פלוס מינוס. זמני האפייה משתנים מתנור לתנור.
איך בודקים שהלחם מוכן? הלחם צריך להיות שחום מכל צדדיו, קיסם שמוכנס ללחם צריך לצאת יבש יבש, וכשטופחים על הכיכר היא צריכה להישמע חלולה.
מקררים לגמרי לפני שפורסים.
בתאבון !